« Vissza
A kutats helyszneiGyomfajok elleni vdekezsGyalogakc (Amorpha fruticosa) Rekettyefz (Salix cinerea) Aranyvessz (Solidago spp.) fajokSiskandtippan (Calamagrostis epigeios) Japnkeserf (Fallopia spp.) Blvnyfa (Ailanthus altissima) Akc (Robinia pseudoacacia) A szukcesszi eredmnyeknt trtn becserjseds kezelse a Kaszonyi-hegyen
ltalnos alapelvek

 
  • Nem javasolt olyan kezelést megkezdeni, amelynek bizonyosan nem tudjuk az összes lépését teljesen elvégezni. Az agresszív gyomfajok hirtelen és erteljes (vegetatív) területfoglalásba kezdenek a bolygatás hatására.
  • A kezelés megkezdésekor figyelembe kell venni a növény terjedési stratégiáját, és ennek megfelelen kell kialakítani a kezelések térbeli rendjét. Így a már megtisztított terület már nem fertzdik újra.
  • A visszaszorítás elssorban mechanikus módszerekre alapozva kell, hogy történjen.
-       A mechanikus kezelés idzítése és eszköze optimálisan alkalmazkodjon a visszaszorítani szándékozott faj életmenetéhez.
-        A mechanikus kezelés idzítése és eszköze a lehet legnagyobb mértékben biztosítsa a kezelt területen jelenlév megrzend, illetve védett növény- és állatfajok egyedeinek megtartását.
 
  • Vegyszerhasználat:
-        A felhasznált vegyszermennyiség a lehet legkisebb dózisú és ismétlésszámú legyen.
-        A felhasznált vegyszer a lehet legkisebb környezeti és egészségügyi kockázatot hordozza.
-        A vegyszer kijuttatásnak módja a lehet legkisebb környezeti és egészségügyi kockázatot hordozza.